2013. február 26., kedd

Apró pici történések


Sok újdonság nincs a nap alatt, de azért gondoltam, hogy életben tartsam kis blogomat a nagyjából ide tartozó apróságokat elpletyizem. Első sorban annyi. hogy hamarosan megjönnek a hivatali papírok és lehet végre menni a követségre, vásárra vinni a bőrünket. Nem izgulok túlságosan, tulajdonképpen tavaly sem izgultam. Lesz ami lesz, ezen az ember nagyon sok mindet nem tud változtatni.
Továbbá egy tényleg izgibb esemény hogy két és fél hete találkoztam Katicával. Aki olvasott korábban nagyjából képben lehet, NewYork mellett élő csajszi, bandáztunk is együtt ott, hazafelé is ő tett fel az airport shuttlera. Meg hát azért a főattrakció vele Vegas és a GrandCanyon volt. Olyan emberrel találkozni itthon, akit kint ismertél meg, ott találkoztatok először és eleve ahhoz a helyhez kötöd igencsak fura dolog. Valahogy az egész nem volt rendjén. :) Találka a Nyugati pályaudvarnál, egy kis elintéznivaló a Westendben, aztán metrózás és kocsmában ücsörgős dumálgatás. Nincs ezzel semmi baj, csak valahogy kiábrándító gondolat hogy mennyire menő dolgokat csinálunk, aztán hopp, találkozunk a "valóságban" is. Amúgy jól éreztem magam, elvoltunk, megvitattuk a "milyen újra itthon"-t és persze mélyenszántó gondolatokba bonyolodtunk az életünk hogyantovábbjáról. Tény, én még kevés olyan esetről hallottam hogy valaki hazajön és akkor helyén is érzi magát, nem fogja el az a bizonyos mehetnék. Nekem semmi problémám nem volt az itthonléttel, de bevallom, szívesebben töltöm a nyaramat nem itthon. Szeretem kis hazámat, itthon annyi nyarat tölthetek ahány nyár az életemben még összesen lesz, szóval miért is ne lennék kicsit megint nem itt.
Tulajdonképpen nincs is kedvem nagyon belemenni ezekbe a dolgokba, az itthon és a kint mérlegre tételére. Nekem mindkettő jó, de valamilyen szempontból egyik sem elég, szóval jó ez ha váltakozik. Katicával tehát jól elbandáztunk, de persze fényévekkel kevesebb lélegzetelállító momentum volt mint Amcsiban. :) 


Ezen kivül találkoztam Petrával. A csajszival aki tavaly is jött volna velünk a Dunkinba, de közbejött az élet és máshogy döntött. Tavaly ez azért nekem eléggé rányomta a bélyeget a dolgokra, több tekintetben is. Mivel előzetes beszélgetések alapján nagyon szimpatikusnak és hasonlónak találtam magamhoz, tökre beleéltem magam hogy akkor majd együtt váltjuk meg a világot odakinn. Mindenhez lett volna pajtásom, ő is imád utazni, jönni menni, felfedezni. Persze így is nagyszerű évem volt a tavaly, megannyi más ember tette boldogabbá a kiruccanásokat és tényleg senki nem okozott csalódást. Összesen egy leányzó volt akivel egyszerűen csak nem fonódott szorosabbra a viszony. Viszont ott voltak a hétköznapok, amikor nem utazgattam, hanem éltem életem, hol ilyen kedvben, hol olyanban. Jó lett volna ilyenkor valaki akit az ember igazán közel érez magához. Persze jóban voltam a lakótársaimmal, és rengeteg jó sztorink van, de olyanok voltunk, hogy azért beláttuk hogy nem egyezik túlságosan az életfelfogásunk. 
Hát hülyén hangzik, de végülis egy ismeretlen lányra alapoztam a jó kedvemet, és kint is csomószor éreztem az hogy hiányzik ő mellém. Végülis ő is megbánta valahol hogy így döntött, de megígértük egymásnak hogy 2013 a mi évünk lesz és mindet pótolunk, mert ebben az évben ő sem akar kimaradni a buliból. Nos, jelentkezett ugyanúgy mint tavaly, ismét kiválasztották és mivel én tavaly nem voltam az orientációs napon ahol megismerkedhettünk volna egymással, idén és most jött el a pillanat hogy találkozzunk élőben is. Kicsit izgultam, de semmit sem csalódtam semerre, egyszerűen olyan amilyennek volt neten keresztül is. És ez még jobb kedvvel töltött el. 
Habár tavaly sok dolgot kipipáltam, van ugye idén is sok tervem, és úgy tűnik már két emberre is leltem akik pl Mexicoba velem tartanának, de hatalmas problémáimat hogy tükrözze, nagy dilemmában vagyok hogy Mexico vagy Rio de Janeiro, avagy Brazília  Ez még eldől, jó messze is van, de nem árt hamar tervezni szervezni, költségvetést készíteni.
Ami még hipphipp hurrá, az az hogy megcsináltam online az amerikai adóbevallásom, vagyis adóvisszatértésem  Segítséggel ugyan, de elkészült, hatalmas vagyok! Az egyik részét már el is fogadták, most várom az e-mailt hogy a másikat is elfogadják és 21 napon belül küldik is a summát a kinti számlámra, mert ugye nem szüntettem meg és nem hibernáltam, szóval hadd szóljon. Végülis nem rossz :)
Fura hogy míg a legtöbb aupair azon vacillál hogy befizesse-e az adót, mi meg visszatérítést kapunk. Tulajdonképpen hülyeségnek tartom ezt, szerintem egy nagy kamu hogy be kéne fizetni nekik. Ha én mint dolgozó vízumos ember, tényleges hivatalos munkámból levont adóm egy részét visszaigényelhetem, ahol egy elvileg tanulóvízumos ember miért fizetné meg be. No igaz, nem vagyok otthon amerikai adójogból, csak egyszerűen nem találom logikusnak.
Még egy találkám volt, ami a blogomhoz kötődik, Andival ütöttünk el még esz szuper késő délutánt. Őt még a német blogomon kersztül ismertnem meg, végülis nem laktunk messze egymástól, de pont addigra jutottunk el találkozós szintre, mire én már jöttem el onnan. A nyarat, őszt és telet ellevelezgettünk ezután, aztán egy nemrégi hazalátogatása során sikerült végre találkoznunk és úgy pörgött a nyelvünk minta ezer éves barinők lennénk, holott vele is ekkor beszéltünk élőben leszőször. Aranyos volt ahogy tetszett neki a málnaszörp és popcorn párositás a kocsmában, tényleg elég ritka még itthon is, kint meg ilyen egyszerűen csak nincs. A világ minden témájáról elbeszélgettünk, végül hazavittem és utána is rögtön bombáztuk egymást a levelekkel, hogy milyen jól is éreztük magunkat!



Még egy minisztori, még decemberben Évi(los angelesi) küldött egy cseppet sem karácsonyi motívumokat öltő képeslapot ugyanis Hawaiion nyaralt és egy gyönyörű öbölparti képet kaptam tőle, nagyon aranyos üzenettel. Hozott egy kis nyarat a téli posta. 


És a télről jut eszembe, hogy a kezembeakadt egy sapka, egy amerikai mintás téli sapka, amit még egykét éve kaptam egy barátnőmtől. :) Hát idén magammal viszem, mert tavaly is bebizonyosodott hogy szükségem van sapkára. És időn zászlómintásban feszíthetek  hogy hirdethessem én is az amerikai öntudatot! Nehogy elfelejtsem hol is vagyok... :D


Karácsonyra kaptam még egy szuper kis minigitárt aminek meg van a maga kis története-előzménye, de nem árulom el, hadd legyek végre kicsit rejtélyes! De amiért idevág mégis, az szintén a zászlóminta. Még welcome home ajándék volt egy szintén ilyen gyűrű és fülbevaló. Cuki mindenki hogy ilyeneket vett nekem. Nehogy én is elfeledjem hol jártam! Amúgy imádom ezeket a cuccokat. Vettem én is egy ilyen nadrágot, majd nyárra, nyúzni egy converse-zel! Meg egy kis füzetkét is szereztem... Najó, abbahagyom. :D

Arizona? Californi? pipa :D 


 ilyen nadrág és ilyen gyűrű

Egyik nap rám jött az hogy hiányzik az én imádott burritom amit a Chipotle-ben ettünk kinn, jó kis guacamoleval, és hiretelen felindulásból elkövetett főzöcskébe kezdtem. Mennyei lett, komolyan mondom nagyon profin eltaláltam az izeket bár lehet hogy egy mexicoi nem ezt mondaná. :D Nagyon jó kis nosztalgia volt ez nekem, Vivivel SanFranciscoban nyomattunk egy burritot és a főnökömmel is ez volt az utolsó vacsora. Yammi!

első burritom és guacamolem

Jó hogy a karácsonnyal jövök, meg ilyenek, úgy látszik most ébredtem fel hogy vannak még blogképes témák, noha nem a legizgalmasabbak :D 
És így irogatás közben az adóvisszatértésemet is sikeresen visszaigazolták, úgyhogy most már tényleg napok kérdése és küldik a dolllllcsikat! Yess

3 megjegyzés:

  1. Kedves Vivi!

    Nagyon szeretem a blogodat és gratulálok az általad kitűzött célok eléréséhez! Továbbra is foglak követni.
    Én tervezem, hogy au pair-ként menjek ki Amerikába 1 éven belül. Ugyanis nézegettem az állásokat Amcsiban, csak sajna drága a repjegy, az au pair program esetén a család kifizeti. Nekünk a programdíjat, vízumot kell fizetni, meg némi költőpénz sem árt. Most gyűjtögetek.
    Az au pair adófizetésről nemrég ezt olvastam:
    "Fontos tudni, hogy az au pair munka nem számít munkaviszonynak, nem fizet adót utána a fiatal, és nem számít bele a nyugdíj éveibe, továbbá az au pair munkájáért zsebpénzt kap, nem fizetést. "
    Nem tudom, hogy ez USA-ra is vonatkozik, de Európára tuti.
    További sok sikert kívánok Neked!
    Üdv,
    Alexa
    ;)

    VálaszTörlés
  2. Szia Alexa! :)

    Először is szeretném megköszönni a kedves szavakat és nagyon jól esik hogy kapok egy kis pozitív visszajelzést a blogra is!
    Én is így kezdtem ezt az egész amerikás kalandot hogy először aupair akartam lenni. Regisztráltam is, el is kezdtem kitölteni a dolgokat, de valahogy mégsem vágtam bele, mert olyan céget próbáltam találni akik elvisznek Californiaba, mert nem vágytam a keleti partra de ez nem nagyon volt sikeres. Közben arra is rájöttem hogy nem biztos hogy jól állna nekem a gyerekpesztrálás, lehet hamar feladtam volna, nehezen bírom a kötöttségeket. Aztán az utamba sodorta az élet ezt az álláshirdetést. Tény hogy kell hozzá egy kis tőke, ami nekem sem volt meg, ezért is mentem Németországba dolgozni, és két hónap alatt összeszedtem rá amit kellett, itthon egy évbe tellett volna sajnos.
    Nagyon büszke vagyok az aupair csajszikra akiket ismerek, az sem egy könnyű meló mint beigazolódott. Nagyon sok sikert kívánok neked hozzá, életre szóló élményeket és változásokat hozhat az életedbe!
    Az adózásról én is így értesültem régebben, ezért sem tartom érthetőnek, miért próbálják mégis befizettetni velük utólagosan az adót. Így sem egy vagyon az aupair "zsebpénz", és még azt is megcsapolnák. Én nem fizetném be! Köszönöm hogy ezt megírtad, érvelhetek vele ha kérdezik.
    Sikeres gyűjtögetést és minden jót kívánok! Ne add fel!
    Üdv: Vivi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Vivi!
      Köszönöm a kedves szavakat és ígérem nem adom fel, próbálom én is követni az álmaimat.
      Neked pedig további sok sikert kívánok! Válts valóra mindent, amit terveztél!
      Üdv.: Alexa ;-)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...